4 thoughts on “Sakit Kepala 2007

  1. elhakim,

    Jangan kata mau tidur, bila diserang, tengah tidur pun terjaga. Sakit itu mesti nikmati dalam jaga. Jika boleh diubati dengan tidur, maka nama nya hanya sakit kepala biasa, bukan migraine. Hehehe (gelaksambil picit kepala).

  2. Aku pernah dengar seorang pakar akupunktur berkata, kalau sakit di kepala cuba picit diantara (tengah2) kawasan bawah ibujari dan jari telunjuk.

    Roger

  3. Rastom, hang ingat dak lagi, yang si hitam manis, rambut ikal ini. Dia yang pernah bakar tangan mahasiswa, tapi tak terbakar pun.

    Paling syok bila Pensyarah ini kat kampus dulu ada migrane.

    Mr. T.

    Kelas cuti memanjang.

    Dapat kita baca buku terbaik di perpustakaan, yang jauh lebih memanfaatkan.

    Tapi, yang hairan…macam mana dia boleh transfer perihal ini kepada mahasiswanya?

    Apa pun yang dilakukan, picit kepala ke, celah tangan ke…dan bermacam hal yang mengkayakan para pengamal perubatan ke, ketahuilah punca penyakit itu. Migrane itu adalah petanda, bahawa ada sesuatu yang belum kena, dalam kehidupan seseorang itu, yang bertepatan dengan way of life ketetapan Allah.

    Apakah belum ada di kalangan Me…layu, yang belum tahu fakta yang semudah ini?

    Contohlah.
    Makan ceklat, tak kumur dan tek berus, lalu sakit gigi. maka yang diubati sakit gigi, sedangkan ceklat dok makan jugak, kumur tidak, berus gigi tak jugak.

    Begitulah dengan beberapa kementerian, terutama lesson dan pengajian tinggi. Puncanya penyimpangan dari Falsafah Pendidikan Negara, tapi laa ni diseimbangkan kurikulum dan ko-kurikulum. Tumpuan hanya, peningkatan mental. Itu pun belum tentu pelaksanaannya, sebab tokoh minda negara, belum pun disenaraikan.

    Negara!!! Ini sudah lebih teruk daripada migrane, beb!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s