alat halwa telinga

k3.jpgSepuluh jari saya hulurkan, maaf kerana hilang seketika. Banyak faktor yang memotong stim menulis, antaranya sikap “pahat yang kenal pukul sekali sekala” pihak streamyx, kedua kesihatan, memanjang kena migraine.Mungkin kerana stres maka saya telah mengambil keputusan untuk melarikan diri ke Pulau Legenda. Alhamdulillah, sekembali dari Langkawi, sakit kepala pun hilang. Apa kena mengena dengan gambar alat halwa telinga (mixer)….nantikannya!

13 thoughts on “alat halwa telinga

  1. apa lagi kaedah nak elakkan stress dan ketumpulan ilham utk menulis selain makan angin? apa yg slalu saya buat ialah tido, makan dan dengar lagu nasyid kanak2 dengan volume yg very high….

  2. Puan,

    Langkawi sudah hampir pulih dari gelora tsunami, ramai parawisatawan kembali, trafik di lapangan terbang kalau dikadikan petanda, nampak semakin banyak penerbangan, seperti awal 90’an. Ada rancangan mahu melabur kah?

    psittacula,

    Bab hilangkan stres boleh tanya dengan Puan Ainon, dia ada banyak idea!

  3. Bab mohon maaf neh, belum terfikir lagi, sebab menghilang lama sangat. Lagi pun 10 jari mana cukup. Kirim melalui pos lah halwa dari pulau sana kah. Barulah boleh anda dimaafkan. Dei Rastom, masa hang kat Pulau Lagenda tu ada tak terjumpa karan yang macam Tina?

  4. Ah… disini rupanya dia.

    Langkawi somehow is not the island i was hoping to get recharged, but yes, it is true – it drains all your negativities, and yes, I no longer have migraine, though …

    I have this terrible itch to go and stay there🙂

  5. Chère AA!

    il y a du soleil, des nuages, mais en ce moment très chaud, boleh tahan juga, comme Ă  Marseille🙂. Je suis d’accord , peut-etre Langkawi ne pas bien a tu, tu sais, la circulation, le bruit…..tetapi masih ada tempat rahsia yang menarik! Ce n’est pas cher ici…..

    Bises.

    lemonde
    *un petit peu francaise yang masih ingat, lama juga hilang komunikasi dengan insan francophone.

  6. On dirait que c’ plus chaud qu’a Marseille lah🙂

    I’m sure you’ll show me the secrets of Langkawi when I return there, one day

    Bisous

  7. mixer,pak rostam nak blaja rapping ke ni atau nak jadi penerbit album?hehe…puff diddy xreti main sbrg alat musik pun tetapi jadi millionare sbb pandai mixer.

  8. myself,

    Puff Daddy dan yang seangkatan dengannya jadi millionaire bukan kerana dia tak reti muzik, tapi kerana peminatnya ramai yang berduit yang tak reti muzik hehehe….

    Belajar guna mixer bukan saja boleh jadi sound engineer untuk muzik rap, lebih dari itu, boleh menerbitkan dan menghasilkan pelbagai jenis muzik dari sekecil kecilnya seperti one-man ceramah kepada satu orkestra simfoni!

    Yang sdr sebut ‘pandai mixer’ itu separutnya berbunyi ‘pandai remix’ …ambil saja apa lagu kemudian remix tambah garam belacan seadanya hehehe..

  9. jadi pak rostam nak remix lagu ape lepas ni??terkejut gak sbb pak rostam(taraf bapak2,hehe) tau gak pasal mesin mixer ni.nak buat kaset ceramah tak payah pakai mixer pun xpe pak rostam,hehe…

    jgn pak rostam ckp yg pak rostam reti plak main turntable lepas ni plak, lagi terkejut sy….hehe

    pak rostam dulu penah kerja kat studio ke atau kat mana2 stesen radio ka??

    pn ainon,
    lelaki biasa la giler2 sket ngn music,tambah2 budak berhingus cam sy,hehe

  10. myself,

    Jangan terkejut, saya bermula dengan turntable, main vinyl bukan CD atau mp3, cari BPM (beat per minute) guna telinga saja hehehe, dulu, memang kerja di studio.

    Puan Ainon, nanti selepas ini saya kembali menulis bab bab penulisan setelah bercuti ‘sakit’ .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s