Bilogika

Melayu yang maju di zaman purba dahulu pandai meniru, meminjam dari budaya luar. Tidak seperti sekarang. Perkataan biadab itu dari bahasa Farsi, gabungan antara bi (tiada, atau aspek negatif) dengan adab. Maka para ahlul nahu dahulu menggunakan mekanisme membentuk perkataan dari budaya yang masih dalam lingkungan Islami.

Elhakim mengungguli Monica Jones? Terimalah lagunya Bilogika (Tiada Logika) yang telah saya gubah semula menjadikannya sebuah lagu dangdut bersalutkan funky horns. DI SINI (Portal Odeo sudah mula monetize (main duit), dulu percuma.

Kepada Tuan Nordin Sulaiman, satu cara untuk memuatkan video pilihan anda ke laman yan menggunakan klien Blogger ialah dengan “cut and paste” tag Embed yang mengandungi perkataan seperti misalnya…..(biasanya dipaparkan disebelah kanan imej video tersebut)

object width=”425″ height=”350″>

Semoga berjaya!

One thought on “Bilogika

 1. tn el-rastom,

  terima kasih kerna… sudi meletakkan sesuatu mengenai El-Agnes Monica di sini. aku bukannya apa. Tetapi ingin aku nyatakan di sini bahawa 60% saham Agnes Monica adalah bukan dari suaranya. Tetapi lebih ke atas rupa dan kesempurnaan tubuh badan ciptaan ilahi kepadanya. Sesungguhnya pada aku Endang S. Taurina mempunyai kesempurnaan kualiitas suara yang lebih mantap berbanding dengan El-Monica.

  saudara El-Azim mungkin meminati Agnes Monica sehingga mengabdikan lagu beliau di dalam blognya.

  Terima kasihku pada mu sekali lagi.

  elhakim. afwan. rupaya el-azim it pengunggul no. satu~!

  -elhakim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s