5 thoughts on “Pentingnya pendidikan sahsiah, personaliti bukan yang lain

  1. ha..ha..ha.. cerita pasal kumpul sijil ni terasa lak teman.. bukan senang nak ikhlas lillahi ta’ala bang oooiii bukan senang.. ibarat mencari seekor semut hitam yang duduk di atas batu hitam di dalam bilik yang gelap kelam.. – Ku cari al Ghazali.. terjumpa cara Yahudi… heheheh… macam familiar jerr..

    Mencari Ghazali tetapi berjumpa Razaleigh! Kalau ditemui al Ghazali pun untuk apa? Gazali dan Syafie kedua duanya manusia walaupun hebat tetapi ada tarikh luput masing masing. Kalau ia sebagai perlambangan ilmu pun tidak memadai kerana hikmah Allah, sekali sahaja kita diberi Ghazali, selepas itu mungkin ada yang lain. Dan jika dikaji bab bab iradat manusia, apa maknanya usaha lagi kalau perlu mencari cari Ghazali, padamlah makna ijtihad dalam Islam.

  2. Akhlak yang baik itu datangnya dari hati yang suci bersih. Sijil, ijazah dan doktorat pun perlu juga tapi biarlah seiring dengan hati yang suci dan bersih. Lebih malang lagi sudahlah sijil, ijazah dan doktorat tiada, akhlak pun hampeh.

  3. Semoga semakin bertambah sijil, ijazah, doktorat nya maka akan semakin bertambah elok akhlak dan budi pekertinya. InsyaAllah

    Amin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s