15 thoughts on “Kuning kuning di kuala

  1. aku naik lrt
    dari setiawangsa
    alih2 masjid jamek & pasar seni tutup
    jadi aku terpaksa turun dang wangi
    lepas tu menapak ke kawasan pasar seni, ke pejabat pos ke arah dataran, lepas tu korner ke arah istana, lepas tu org dah balik.

    lepas tu menapak balik

    org lain dah update blog aku belum lagi.

    Ada satu idea, lain kali cuba pakai apa apa uniform. Security guard, posmen atau pengakap..kemudian tunggu di tepi alan dan tahan kereta peronda polis minta tumpang heheheh. Bikinlah apa apa alasan, tayar pancit dsb..mesti lolos punya hahaha

  2. >>>Letih pun tak terasa, sebab ada pula yang putih kuning memikat hati.

    Amboi Tuan Rastom! Sempat tu!

    Begitulah resam cerita dalam perjuangan, ada dijuga diselitkan detik detik romantis Adam & Hawa.

  3. tn jenderal el-rustam,

    dicadangkan supaya didengari ttg temubual ringkas (5-minit) antara Menteri penerangan Malaysia dengan pihak-al-jazeera semasa segment cara penyuraian FRU dengan puak-puak kuning tersebut.

    perhatikan bila mana menteri tersebut menjawab dengan helah melalui kekuatan minda sedaya upaya yang boleh.

    walaubagaimanapun aku tidak dapat jamin jika kau tidak-gelak bila mendengarnya.

    Agha el Hakim el Musharraf,

    Yang itu pertama kali saya gelak hampir separuh pengsan. Kemudian terbawa bawa gelak dalam tidur. Di pejabat lagi ramai yang ketawa. Macam ada suatu virus ketawa merebak hahahahaha.

  4. Hey tuan elhakim sama jenderal rustam.. apa punya lawak itu Menteri sudah bikin.. sampai boleh gelak dalam tidor.. kongsi-kongsi lah sikit sama ana.. berilah sikit URL kaa.. youtube ka.. transkrip kaa.. ana pun mahu gelak dalam tidor..

  5. Dah jumpa.. dah jumpa dlm YouTube… hehehhe…hahaha.. alahai Menteri aku.. Menteri Mithali aku.. ini kalau mohon ambil IELTS, British Council awal-awal lagi suruh ambik Enggris 101 dulu… sure aku gelak dlm tidor malam ni.

  6. Malamnya, Mak saya ingat Taman Melewar ada pasar malam Biasa bila ada Tuan-Tuan Guru.

    Perjuangan ni ada macam-macam. Ada untuk keadilan. Ada untuk Islam. Ada untuk cari makan. Ada untuk batal air sembahyang. Macam-macam…

    Gambar Tuan El-Rastom tak de ke…

    Ini yang payah jadi jurugambar, gambar orang semua ada. Yang bab batal air sembahyang tu shhhh, pelan pelah sikit cakap…

  7. Tuan Rastom pilih gambar empat gadis sekaligus! Hehe. πŸ˜‰
    ibnuariff, masalah betul, berebut rebut nak bergambar, dapat empat nak kata apa, nasib badan hahahaha..

  8. wpun tak dpt bersama2 gelombang kuning, inslh pd praya akan datang ini, mari kita ‘bersih’kan mana2 kekuningn yg cuba dibawa masuk ameno ke dlm zon/kwsan masing2.

    Dina, gelombang kuning ni sudah termaktub dalam sejarah Malaysia Baru!

  9. Malam ini saya akan ketawa dalam tidor sebab baca joke Tuan Hasbullah Pit, “Ni bas ke Masjid Jamek ke?” (sambil terkekek-kekek!)

    Pandai sungguh dia bikin skrip lawak, ada potensi kalahkan Prof Makdia Nana Tanjunglah!

  10. dgr ura2 nak buat kali ke2 betul ke?…
    berarak ke Parlimen.. bila tu ek?… best gak layan ni..

    kali terakhir kena sembur dgn FRU masa reformasi DSAI dulu.. heheh..
    Abah, semburan tu memang ada candu, siapa pernah kena, teringat sampai mati hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s