Ayuh Revolusi!

revoInilah wajah prototaip laman web baru. Desain dari ehsan ustaz emio, grafiks masih belum dirangka, dan pengisiannya akan lebih substantif menjurus disamping mengekalkan wacana general interest seperti yang sedia ada di Halwa Romantis. Komen dan kritik anda amat sangatlah dihargai. Ada beberapa entri di dalam blog tersebut yang fiksyen semata mata 🙂 sementara RSS feeds yang berada di sidebar sebelah kanan adalah sedutan daripada forum sebenar, bukan fiksyen. Sudi sudilah ke rastom.net untuk menjamu mata. Kalau tak sedap cakap lah, jangan simpan didalam hati.

Media Melayu 2.0

↑ Grab this Headline Animator

9 thoughts on “Ayuh Revolusi!

  1. Wadduuh, wadduhh!!! Hebbbat kok!

    Itu gambar Datuk Siti Nurhaliza ke? Betul ke? Tengok macam dia asyik dok tarik nafaaaaas je.

    Saya pun dok tengah tahan nafas ni.

    Bak kata P. Ramlee dalam Masam-Masam Manis, “kalau rindu mendebarkan dadaaa, ai tahan nafas sahajaaaa…”

    Tuan, wajah Siti yang ini agak spesial, lebih daripada yang dulu dulu, maka dijadikan umpan hehehe.

  2. vah! el-Rastom-Sahab,

    Tum Ne Mujhe Dekha Ho Kar Meherbaan
    Nurhaliza-Tajalla. joto-na

    Elhakim Dutt!

    Ye Khanome Nurhaleeza bol radha radha bol mujko!

  3. Salam Tuan Rastom,
    Wah, gambar Datuk Siti itu pos-kahwin atau pra-nikah ya?
    Waris Jagat, itu penampilan pasca nikah seperti lazimnya wanita, bila nikah baru menyerlah kewanitaan, tambah nanti beranak seorang lagi meningkat ISOnya.

  4. Hmm…..

    Tuanku Rastom suka bertukar-tukar citarasa….
    Itulah susahnya jadi keturunan raden raden priyayi. Sangkin kangen yang baru baru, yang macan macan (manis+cantik)!

  5. Waduh, Tuan Rastom,….sungguh menawan kedua-duanya… (Wajah baru laman web & Siti)

    Bila lah masanya saya akan dikirimi kad jemputan walimatul urus Tuan Alang..janganlah rahsia rahsiakan kerja yang mulia itu hehehe..

  6. Tuan,
    Wajah baru ini tidak romantis…
    Puan Sri Siti Hajar, biasanya kulit buku buruk, isinya bagus tau, orang yang selalu “kelihatan” romantis biasanya dipermukaan saja, bila duduk duduk sembang sembang minum kopi baru tau, romantis atau tidak hehehe!

  7. Tak sedap cakap yek! Right-Side menu hampeh. Kolum ke 3 dan ke 4 sebaiknya digabung daripada dibiarkan terlalu kecil sehinggga sukar menangkap perkataan.

    Saya tidak tahu yang mana fokus tulisan tuan, gambar siti atau unika pts. Mata kita tertumpu di tengah skrin, dan sukar untuk menyelinap dan mengimbas ceruk lain. Jadi, fokus tuan mesti letak di tengah-tengah supaya mudah ditangkap mata. Boleh ke kiri sedikit tetapi dengan tidak menyukarkan mata. Tulisan di kolum kiri sedikit menyukarkan mata. Sebenarnya tidak digalakkan meletakkan pautan di kolum paling kiri, kerana ada perlu menggerakkan mouse terlalu jauh. Itu sebab menu dan pautan digalakkan diletakkan di kolum paling kanan.

    Walau bagaimanapun, “Logo dan kepala” cukup tinggi untuk membantu pemandangan mata supaya tajuk artikel tidak terlalu ke bawah atau ke atas. Cukup membantu. Sekian

    Ustaz Hanif,
    Pandanganmu diambil kira. Ya benar tentang kecelaruan posisi entri entri. Memang itu yang default terdaoat pada desain Revolution Magazine. Si pendesain itu mahu ubah rupabentuk asal WordPress yang sifatnya berbentuk blog yang simple menjadi satu CMS yang berwajah magazine. Pandanganmu itu menepati kehendak kehendak “useability” yakni kebolehgunaan merentasi pelbagai jenis browser dan untuk segenap lapisan pengguna termasuk OKU. Memang saya telah lakukan ujian XTML dan terbukti terdapat banyak ralat ralat yang palat! Cuba lihat
    : Ujian Rastom.net XHTML

  8. Revolusi bahasa memang menarik.

    Bahasa melyu perlu diubah 1 kali lagi supaya ia betul-betul kompetitif.

    nantikan idea dari kepala otak aku.

    Mesti direvolusikan secepat mungkin!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s