Memang SHIT!

shahnonahmad1.jpgShahnon Ahmad memang berwawasan. Ramai yang marah beliau menulis novel SHIT! Novel yang lebih berupa satu monolog, satu luahan marah terhadap perkembangan politik semasa dan saya kira beliau juga sudah melihat bagaimana SHIT yang bermula pada ketika itu mampu membiak laksana mutasi virus berjeda geometris sehingga kini. Melihat kepada senario terkini, tidak mustahil SHIT 2 bakal  terbit dan menjadi satu blockbuster menjelang 2008.

5 thoughts on “Memang SHIT!

  1. Masa buku SHIT tu baru keluar, saya beli original, tapi dan baca sekerat jalan je. Tak sanggup nak habis kan.

    Rasulullah juga ada pelbagai tahap musuh.

    Tapi ilmu saya tak sampai setahap Shahnon Ahmad.

    Mungkin Cik Gu Shahnon sendiri pun tidak membaca hingga habis bukunya yang SHIT itu. Saya rasa dia hanya menulis mengikut kata hati kemudian terus terbitkan secara natural – seperti keluarnya SHIT!

  2. tn elrastumi-el-ghafiri.

    rasa2 kau pun mampu mempunyai kualitas untuk menulis sepertinya itu dalam kapisiti cara kau tersendiri.

    Hanya katakan pada SifuPTS.

    cuma kali ini dalam pengolahan yg berbeda.
    samada kepala-shit itu berjenis

    lembik
    atau
    keras.

    Tetuan elhakim Pitchay Gunny Beras,

    Nampak jelas yang ini lembil tetapi berlagak macam keras. Mungkin selaputnya keras?

  3. tetuan rastomi el gahfiri wal mistiki al hensemi…salam alaik!

    maaf tetuan, komenatr saya ini tiada kena mengena dengan blog tetuan diatas. Saya cuma ingin bertanya bagaimanakah cara yang terpaling efektif untuk berhenti menghisap cigratto tanpa menyeksa diri?

    Harap permohonan saya ini mendapat pertimbangan wajar daripada pihak Tetuan dan firma guaman yang terlibat.

    Yang Menjalankan Tugas Berat,
    Moderator.

  4. meloyakan, lebih loya dari mabuk feri langkawi-kuala kedah.

    ya, mungkin Pak Shahnon sendiri tidak abis baca, tukang-tukang proofing pun tak sanggup nk baca abis kot sampai novel ini byk kesalahan ejaan…. sampai begitu sekali.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s