Semua orang sudah gila kecuali……


Semua orang sudah gila kecuali……orang yang boikot membeli akhbar pecacai dan menolak kesahihan laporan media massa pengampu. Ringkasnya orang yang masih waras itu mendapatkan sumber maklumat dari pelbagai sudut, termasuk blog ini! (Syabas kepada pembaca/penulis blog kerana masih waras). Tok Samy bila nak pencen?

4 thoughts on “Semua orang sudah gila kecuali……

  1. sebagai orang yang terlibat secara langsung dengan bidang kewartawanan, saya kurang bersetuju bila abg mat ckp media massa kini lebih pengampu dan kurang berkualiti sampai pembaca perlu cari alternatif lain untuk tahu realiti sebenar politik negara. apa yang saya rasa pembaca perlu sedar ialah ‘who owns the media’ that means pembaca harus akur yang pemerintah berkuasa menguasai media dan punyai agenda politik mereka sendiri, jadi apa yang salahnya jika mereka nak guna pengaruh dan aset yang mereka ada untuk kepentingan mereka, malah kalau pihak pembangkang pun berada dalam situasi dan kedudukan yang sama adalah tak mustahil mereka akan melakukan hal yang serupa. jadi kita sebagai pembaca perlu selektif dan elak diri dari jadi mangsa limpahan informasi dari media massa. media sekadar menyampaikan maklumat dan agendanya, tapi yang menerima mesej tu adalah kita sendiri, kalau kita rasa maklumat yang disampaikan tidak sesuai dengan pegangan dan pemahaman kita kita jgn marahkan pemberita yang hanya menjalankan tugas menulis berita atau secara tak langsungnya menyalahkan media massa. kita kena bersikap terbuka.

    tue jer, tq wasalam

  2. kesimpulannya kalu tak nak dilabel sebagai orang gila kenalah cuba berfikir sewaras2 yang mungkin. so, terhindarlah dari penyakit moden sekarang iaitu ‘penyakit gila’, hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s