18 thoughts on “‘Boikot Suratkhabar!’ Petisyen online

  1. salam Bomoh Rastom tangkuban perahu,

    boikot akhabar? beribu kemaafan tak dapat den nak ikut. 2 minggu sekali harakah sudah kena langgan. Takkan nak ‘cancel’, banyak kesian sama itu ane…dia pun mau cari makan.

    2 surat khabar saya boleh boikot.

    1. Tamil Nesan

    2. Nayang Sian Pao

    err…yg lagi satu itu sudah lupa namanya.

    Saya ingat Bomoh Di Raja Rastom, boleh minta permit bikin satu akhbar berkala…dia punya nama “New Straits Bomoh”…itu enche’ rastom jadi dia punya chief editor…saya dia punya fotografer….sama itu Pawang nusantara el Hakim jadi wartawan…Kita bertiga sudah cukup kasi handle ini paper.

    Kita boleh tulis macam mana itu kejadian pelik skandal mbf 30 tahun dulu, duit boleh lesap…perbet adam mengamuk kat chow kit road…campur itu perwaja steel…membawalah samapai kepada ” muka macam saya…suara macam…tapi bukan saya!” heheheee…

    itu suratkhabar New Straits Bomoh, confirm gerenti laku…sebab dia punya jualan boleh sampai 1 juta naskah satu hari…campur sama jual dekat…kepulauan MORO…sebab itu geng Abu Sayaf mampu beli.

    Dia punya harga…jangan lari dari RM 1.33 sen satu naskah. 3 sen dia punya pengeras…hehehe

    el moderator vande mataram!

    Itu ane boleh cari kerja lain da, jual vadey atau marukku lagi bagus petang petang , boleh warga Putrajayaraman santap sambil minum teh tarik halia!

  2. makin dekat pilihanraya,
    makin banyak saya baca utusan.
    seronok pula baca propaganda.

    sebol, propaganda buat telinga atas bibir dan bawa daguku berbulu!

  3. berita palsu berita yang melanggari etika.
    berita bagus yang disorokkan pun melanggari etika
    berita hal mahkamah selalunya tiada tepat jika kes2 yang dibicarakan adalah kes berprofil tinggi yang melibatkan ahli2 politik.

    kadang2 frust juga.

    kadang2 macam CNN juga, takut nak beritahu tentang masalah sebenar tragedi Sept 2001.

  4. Suka hati korang la nak “‘Boikot Suratkhabar’ ke TV ke Radio24 ke ect2….Sebab korang jugak yang RUGI maaaaaaaaaa…

    Di sini saya senaraikan Kebenaran Sebenar dan Faedah membeli Suratkhabar kepada Rakyat Malaysia.

    1. Akhbar biasanya lebih murah dan mesra pengguna kerana dicetak pada kertas kos rendah yang disebut kertas akhbar.

    2. Suratkhabar berisi berita-berita terkini dalam pelbagai topik.

    3.Topiknya boleh terbentuk dari acara-acara politik, jenayah, sukan, rencana atau cuaca.

    4. Kebenaran yang paling sahih ialah Suratkhabar masih bertahan hingga kini walaupun mendapat saingan dari teknologi seperti radio, televisyen dan internet.

    5. Many newspapers formerly published only in non-English languages have also developed English-language editions.

    6. Job titles within the newspaper industry vary greatly. Variations on this title such as editor-in-chief, executive editor, and so on, are common.

    7. Include a variety of Advertising as the content can vary widely.

    8. Some newspapers provide some or all of their content on the Internet, either at no cost or for a fee.

    9.Newspapers have, in the modern world, played an important role in the exercise of freedom of expression.

    10. Membeli suratkhabar juga menyumbang kepada pembangunan ekonomi dan telekomunikasi negara.

    So, fikir2 kan lah….yeeeeeeeeee

    yang disenaraikan itu semua retorik basi. Telinga dan mata saya sudah sarat dengan retorik. Umpama orang belajar pure science yang kabur aplikasi sains yang dipelajari.

  5. el-bashirah,
    he.he.

    saya menyahut seruan kerajaan tau.

    wawasan-2020.

    mendekatkan diri dengan ICT. dan menuju koridor multimedia-raya.

    iaitu paperless-govt yg tiada mempunyai kertas. cuma online saja.

    tak baik tau ingkar saranan kerajaan.

    menderhaka!!!

    he.he.he..

  6. Le’eleh menyahut seruan kerajaan konon……….

    Cakap jer la awak tue kedekut nak beli suratkhabar yang harganya jauh lebih murah dari sekotak ROKOK …….

    Patut2 sahut seruan kerajaan ‘Katakan Tak Nak Merokok’ dan ‘Utamakan Kesihatan Anda’………..

    Termasuklah ROKOK DAUN yer Abg Mat nooooooooo…..

    hahaha…alamat geli hati….
    Gelak lagi…hahahahaha

  7. he..he.he..
    maakk aiii…… mana si elhakim ni?

    dok halau nyamuk kaaa ?

    jgn amek ati laa naa……….

    saja nyakat budak2 Putrajaya

    he..he..he.

  8. ish ish ish…
    saya cuma tolong kerajaan naa…

    hang reporter naa?
    hang kena tauuu…
    cukai rokok, berapa keuntungan kerajaan dapat.

    siapa kata kerajaan melarang merokok?

    he.he.he.

  9. saya fikir pimpinan pembangkang pun perlu bersungguh-sungguh boikot media. jangan terhegeh2 bagi kenyataan kepada media umno/bn.

    Lihat saja kenyataan Tuan Guru Nik Aziz, terkini kenyataan calon Pas di Parlimen Kepala Batas hari ini yang kononnya ‘seronok’ lawan Pak Lah sebab confirm kalah..

    Kalau pimpinan pembangkang tidak mulakan dahulu,jangan harap rakyat mahu mengikut.

    Ustaz adi, pembangkang pun perlu pendidikan media. Rata rata di Malaysia yang membangkang dan yang dibangkang masih kabur apa peranan media di dalam menyuburkan demokrasi.

  10. aku mls nk sumbg duit aku utk pmmpin pnipu wahai bashirah. pk2 kn lh yeeeeeeeeeeeee… nkthhhhhhhhhhhhhh.
    Dirgahayu smsmen, inilah rakyat yang terpatriotik. nkth!

  11. ape faedahnye ‘boikot’ ni???

    cube kasi reason.

    kalu takat propaganda 2, yg bace semua dh akil baligh.leh pikir mane yg betoi n tak betoi.

    drpd ‘boikot newspaper’ baik korg boikot (halal) food r etc yg seumpamanya…

    ape faedah membeli? buat apa sumbang duit kepada penipu? Sudah 50 tahun masih mau bela institusi penipu?

  12. he..he..he..

    Patutlah BN menang. dan Pembangkang kalah. Kerana terlalu ramai insan-insan Melayu yang berfikiran seperti “reporter” itu.

    dan geng2 ‘Mandaliaran’, Malbarian juga insan2 yang se-kufu dgnnya masih tetap tersenyum lagi bertibaran sana dan sini….

    Masih kebal dan masih utuh kedudukan mereka.

    Bangsa Melayu tiadakan faham.

    he.he…he..

    Maknanya…. betullah apa yang aku ramalkan selama ini.

    masihkan win-win situation buat aku kali ini wahai El-Tuan El-RAstom Al-RAsyid Al-Maidani ?

    Bangsa Melayu tiada mungkin ada perubahan.

    mustahil…

    memang mustahil…

    el hakim el banjari sweet n sour,

    Tidaklah sampai ke tahap mustahil dan tidaklah takrif Melayu itu suatu yang monolithic. Ia satu istilah yang rencam. Kini sudah ada banyak perubahan, misalnya TV3 yang didokongi Melayu berhempas pulas mengadakan Live majlis kahwin Ning Baizura dengan laki Mat Saleh. Selamat Pengantin Barulah! …..Maknanya media massa letronik berjihad mendidik bangsa Melayu metropolitan dengan cara begitu. Itu satu majlis yang event breaking untuk bangsa Melayu. Bukankah itu satu perubahan? Mana ada mustahil. Jangan pula guna slogan bahlul “Impossible Is Nothing”, kerana itu sudah menyalahi grammar English – sepatutnya adjektif menceritakan perihal noun yakni “Impossibility is Nothing”. Kecualilah kalau nak kata Nothing is Impossible.

    Bangsa Melayu laksana bangsa Arab selepas tiada Nabi Muhammad. Agama Islam diberi perisa baru yakni membodek (yang ahli ahli bodek meliputi peringkat peringkat eksekutif, judiciary dan legislatif dan turun ke bawah mengikut protokolnya.) Contoh insan yang tidak bodek ialah almarhum ustaz Ishak Baharom. Tetapi yang lain yang terus menerus naik naik naik pangkat itu fahm faham sajalah mereka dikategori mana. Win-Win Situation mana ada ? Selagi tiada level-playing field konsep win-win itu karut semata mata.

  13. tn elrastom El anandaraj al-maxis mobile online,

    he..he.
    pernahkah kau dengar tentang TONIK rawatan yang diminta oleh FAM daripada FIFA tentang masalah pasukan kita yang semakin tenat ?

    adakah kau tau ? apakah jawapan FIFA tentang masalah pasukan kita ?

    Yang pasti suratkhabar kita pasti tiada melaporkan yang betul-betul realiti.

    jika ada mengenai orang-orang tertentu, ZIPPP it!!

    he..he.he.

  14. nilai surat khabar arus perdana di Malaysia ini bolehlah diriku definisikan begini:

    berita POLITIK NASIOANAL yang sama nilainya dengan toilet tissue paper…dan hanya sesuai digunakan untuk mengelap bontot selepas berak.

    berita luar negara dan hal ehwal artis masih boleh diguna pakai sebelum tamat tarikh luput.

    Bomoh Rastom patut ketengahkan definisi saya ini kepada DBP…untuk dimasukkan pengertiannya kedalam Kamus Dewan terkini.

    tQ

  15. Elhakim…………Jangan jadi Nostradamus, menilik hari esok dan mengrelatifkan kebenaran. (bak kata Abg Mat)

    Mana elhakim tahu punca utama BN menang atau Pembangkang kalah adalah disebabkan oleh “Kerana terlalu ramai insan-insan Melayu yang berfikiran seperti “reporter” itu.”

    Nie dah jd kes Fitnatun dah nie….

    Lagi pulak menang atau kalah sesuatu parti bukan hanya disebabkan oleh faktor kaum Melayu sahaja tapi faktor2 lain yang digunapakai oleh SPR.

    Bahkan saya amat tidak bersetuju apabila Elhakim senang2 nak ACCUSE “reporter’ itu walhal saya BELUM PERNAH MENGUNDI…………………(SEBAB BELUM UMOR MAAAAAAA)

    Abg Mat tolong sikit nasihat adek Abg Mat tue yer, sebelum saye masuk dalam mimpi dia dan cekik dia sampai muntah darah dan telan dia hidup2. Noktah……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s