Cemburu, janganlah kau cemburu

Buanglah yang keruh, lupakan kisah lama. Zamanmu sudah berlalu.  Ada senikata sumbangan Tuan Gurindam Jiwa sementara ceritanya  di SINI.

Cemburu

R. Ismail

Cemburu
Maharaja lela
Yang senantiasa
Hidup bergelora

Cemburu
Janganlah cemburu
Kerana cemburu
Merosak jiwamu

( korus )
Cemburu tandanya
Hati tak suci
Membuat dosa
Tiada berhenti

Cemburu
Janganlah cemburu
Kerana cemburu
Merosak jiwamu

( ulang dari korus

4 thoughts on “Cemburu, janganlah kau cemburu

  1. R. Ismail

    Cemburu

    Cemburu
    Maharaja lela
    Yang senantiasa
    Hidup bergelora

    Cemburu
    Janganlah cemburu
    Kerana cemburu
    Merosak jiwamu

    ( korus )
    Cemburu tandanya
    Hati tak suci
    Membuat dosa
    Tiada berhenti

    Cemburu
    Janganlah cemburu
    Kerana cemburu
    Merosak jiwamu

    ( ulang dari korus )

    Tuan GJ, terima kasih, memang lagu inilah yang saya sedang fikirkan hehehe…ingat lagi dia..

  2. bila tgk mamat yang tanya pasal kenapa umno taknak diterima anwar balik hampir nak kena pukul, sy betul2 kecut perut!

    kemudian tun mahathir berucap, katanya ahli Umno mesti BERANI mempersoalkan kepimpinan kita yang sedia ada, jangan jadi ‘yes man’ saja.

    ahli Umno mesti BERANI buat perubahan.

    perut saya kembung semula, lantas menghantar sms kepada rakan saya seorang ahli umno yang berada dalam dewan forum itu, saya kata, “horse shit!”

    Ustaz bumilangit: Kes itu saya pun jadi pening. Sebelum itu Mahathir kata ahli UMNO mesti berani bercakap, bila ada pemuda yang bangun bercakap, di saat dia menyebut nama si dia itu, alangkah terkejutnya saya melihat kepada respon yang persis histeria gila. Nampaknya tsunami 8 Mac masih tidak mengubah budaya lama. Dan nama itu semacam nama keramat yang menyambarrrrr gledek!

  3. Saya kalau bab lagu lama ni… kadang tu tidur boleh bangun semula😀

    Ingat masa Rais Yatim kata jiwanya bergelora bila RIMA main lagu Hindustan😆

    Anyway, tak berani lagi la nak komen kat rastom.net tu. Sebab kalau di sini selalau tukar baju, sana tu nampak macam selalau kena tsunami😳

    Tuan GJ, hehehe Tsunami. Orang yang internet-savvyseperti Tuan ibarat pemantau yang berada di atas pedestal, boleh nampak ombak sedang membentuk dari jauh kan? Sebab itu saya rasa impak perubahan ini tidak begitu pelik dan mengejutkan. Tak gitu?

  4. Mengapa tukar wajah ni bang? Tak sukalah… Saya suka yang lama; hensem dan mesra pengguna.
    Cik Siti, hmm, nak melaram tukar baju baru pun susah. Saja saja tukar baju ikut musim, hehehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s