Calon bertanding wajib ada blog sendiri

Saya dapat berita ini daripada pakar sosiologi Melayuwi Teuku el Hakim Beureuh. Sememangnya in langkah terpuji daripada Setiausaha Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Abdul Rahman Dahlan. Patut sudah lama diamalkan. Cuma saya ingatkan, bila berblog nanti bukalah komen dan wajib juga aktifkan emel. Jangan blog cut and paste cerita cerita basi daripada akhbar sudahlah. Isu isu yang nak diblogkan pula tak perlulah menyibuk dengan cerita Sufiah buka bisnes baru, atau mengajak rakyat Malaysia memboikot Belanda. Tulislah apa yang Pemuda UMNO boleh buat untuk kembalikan kepercayaan rakyat.

10 thoughts on “Calon bertanding wajib ada blog sendiri

  1. Yg dipertuan tun elrastom,

    aku merasakan bahawa wordpress mempunyai masalah durasi maintenance yang sangat tinggi.

    blogger tegar seperti aku amat merasakan ketidakselesaannya seperti tidak dapat mengakses pada waktu-waktu peak.

    wordpress elok menjual dirinya pada google.

    ibarat pepatah…Naga menelan ular-lidi.

    kah..kah.kah

    Tuan ACP Hakim, Cif Polis Rajalingam di Malaysia, Google belum quote harga yang patut lagi…hehehe tak lama lagi lah

  2. Dah lambat sedikit.
    Aku baca blog Khirtoyo pun mengantuk.

    Prof Emeritus khairulnizambakeri, aku sekali lawat dah cukup hehehe

  3. Tuan el-Rostam al-Romantis, Pemuda sekarang ni tengah sibuk nak mesyuarat MT nanti. Tak sempat dan update blog. copy paste adalah jalan terbaik untuk akif…

    Tan Sri kipp, sekali sekala boleh cut and paste, kalau hari hari muka jadi tebal dengan bedak sejuk hehehe

  4. tuan elhakim..

    hehehe… masalah speed kat Malaysia je kot..kat sini takde per per pun 🙂

    Tuan Haji Admin, mana pula kat Malaysia, di rumah tuan elhakim saja masalah speed hehehe

  5. Seperti mana yang hang tahu, ramai yang sedemikian penting kedudukan mereka, belum tahu, belum mahir, dan belum mahu blogging. Perlu pendidikan khusus.

    Ini peluang besar bagi hang, buat satu seminar on blogging bagi depa!

  6. Update kawan. Rastom, alhamdulillah, Adnan Hashim, kini Dekan Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media UiTM. Anak lelaki Mirza Muhammad Tareq Beg, dan anak perempuan aku, temuduga Diploma Mass Comm, and junior kita Nurbaayah Orang kuat RTM, isteri Ghafar, turut bersama. Roslena Ahmad sedang ikuti program Ph D local, Dr Halimahton Shaari is one of her advisors. Prof Ahmad Murad Merican bakal memuncak di Universiti Petronas Malaysia. Lelain, macam biasa, belum dapat info lagi.

    Si hitam manis tu..bukankah single sekarang 🙂 aku dengar dengar saja. Depa semua memuncak sakan, hang pun. Aku memuncak hanya di atas Gunung Jerai.

  7. Adnan’s 0193483701

    Depa ni orang sebok sebok Zub, mana ada masa, pun demikian terima kasih, mungkin esok atau lusa kita berhubung dengan dia.

  8. Did you see Dr. Baharuddin Abdul Aziz talking about blog on TV, recently. He did mention his blog on Health, yet I cannot find the URL yet.

    Tak jumpa lagi pun. Apa pasal dia blog hal kesihatan pula? Teringin nak jadi medic pula? hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s