Rumusan daripada bacaan isu terkini

Isu siaran live sesi Parlimen: Dalam kerja perofesional penyiaran, sebelum sesuatu rancangan itu diterbitkan biasanya dibuat perancangan. Lebih kurang seperti orang berniaga, sediakan kertas cadangan yang meliputi bilangan rancangan yang dicadangkan, kos, untung rugi (jika ada iklan) dan sebagainya. Dengan hanya satu siri kemudian ditarik balik, ia hanya menjejaskan imej yang sedia sudah tercalar. Motif yang pada mulanya ditafsirkan sebagai usaha ke arah profesionalisme akhirnya dilihat sebagai satu usaha politiking. Alasan yang diberikan untuk menghentikan siaran tersebut seolah olah telah dibuat pungutan suara ramai. Entahlah, daripada suara ramai diblogosphere nampak ramai yang sokong siaran live itu.

Anwar Ibrahim Personaliti Top 100 Time Magazine: Berita ini pasti menimbulkan reaksi negatif kepada yang anti Anwar. Tun Mat Tahir dan yang sekufu dengannya pasti membidas, mengaitkan konspirasi Yahudi Sedunia, apalagi citation untuk Anwar telah ditulis oleh Paul Wolfowitz. Jika diikut logika begini maka Dalai Lama, Baitullah Mehsud dan Hu Jintao pun juga agen Yahudi?

4 thoughts on “Rumusan daripada bacaan isu terkini

  1. Aku adalah salah seorang menyokong teruskan live di Parlimen, bagi aku ini adalah salah satu cara rakyat dan wakil mereka berfungsi atau tidak di Dewan rakyat. Bagi aku Menteri Penerangan perlulah bersikap lebih terbuka, jangan hanya pandai bercakap tetapi takut akan cakapan beliau sendiri.
    Wahai Pemilik Blog dan rakan2:
    Kujungi blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
    beri komen setiap artikel saya…

  2. Dr. elrastomi,

    dengarkanlah kata2 pendekar iMNO(dalam Utusan yg sedang Melayu) bahawa… pembatalan itu disebabkan untuk

    “MENJAGA KESUCIAN PARLIMEN”

    tang mana yang suci tu, aku pun tak tau.

    ahli2 parlimen yg suci ker,
    atau
    dewan parlimen yg suci ker
    atau
    persidangan yang suci ??

    pada aku satu saja,
    disebabkan sucilah maka hendaklah ditayang secara terus menerus selalu…

    benda2 yang kotor seperti AF6 itulah sepatutnya dibatalkan penyiarannya…

    hehe…
    Apa salahnya kalau digabungkan konsep AF6 dengan Parlimen dan para juri (rakyat) boleh SMS, lagi untung syarikat telefon.

  3. ================
    ================
    NOW AVAILABLE CHRISTIAN MADE IN MALAYSIA!!!
    ================
    ================
    EVERY CHRISTIAN NOW MUST LEARN ARABIC. THE FIRST LESSON IS SAY “ALLAH” AND NOT “GOD”.
    This is because English language not suitable anymore because the original bible is in Arabic.

    Get the full story here: http://ckasih.blogspot.com

    ckasih, you’re offtopic here and your li’l bit of info on the linguistic origins of the Bible too is wrong. Go read up some more if you want to discuss.

  4. Boss hang latah ke oii!!! Kita dah tahu dah perlangsungan di Parliment sejak Sue jadi lecturer. Norli betoi daa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s