Blog MIC dan Pulau Kacang Putih

Wartawan: Datuk Seri sekarang nampak lebih bergaya, sejak tiada dalam kabinet. Apa aktiviti Datuk Seri sekarang?
Datuk Seri: Saya sekarang betul betul mau belajar bikin blog. Ini satu punca kita kalah dengan pembangkang. Mereka sumua guna blog lawan kita, habis sumua kurusi MIC. Estet punya orang pun sudah baca internet punya Harakahdaily. Itu pasai mereka sekarang sudah berani pangkah itu parti bulan.
Wartawan: Tapi Datuk Seri, di estet mana ada broadband? Bagaimana Datuk Seri kata MIC kalah sebab MIC tak ada blog? Kalau MIC ada blogpun siapa nak baca?
Datuk Seri: Sekarang saya mau semua estet ada broadband. Mereka dulu sumua hari hari tengok filem Tamil saja, sumua rumah ada ASTRO, sekarang saya mau satu rumah mesti ada satu komputer. Itu filem filem Tamil juga sebab kita kalah. Sumua cerita Rajnikanth, Kamalhasan suka cerita pasal kerajaan jahat, polis jahat, menteri jahat. Ini sumua orang gila punya kerjalah.
Wartawan: Sekarang semua menteri BN ada blog, Datuk Seri bila lagi?
Datuk Seri:Nantilah, saya mau panggil sumua pakar pakar IT MIC bincang bincang dulu, macam mana mau bikin ini blog. MIC punya HQ nanti hantar pakar pakar pergi Indialah.
Wartawan: Baiklah Datuk Seri, soalan terakhir, apa nanti entri pertama Datuk Seri dalam blog?
Datuk Seri: Saya mau tulis fasal itu Pulau Kacang Putih. Orang Melayu selalu ingat berniaga itu barang kecil tak boleh untung. Kita ada banyak sudah jutawan jutawan dulu berniaga kacang putih saja. Sekarang apa sudah jadi, itu Pulau Kacang Putih sudah pocik. Er, itu blog juga nanti saya buka bagi sumua orang komen. Kita mau tunjuk MIC itu parti yang amalkan demokrasi, bukan macam itu orang saya tak mau sebut nama, bikin blog tapi padam sumua komen. Apa dia ingat? Sumua orang mau bodek sama dia ka? Porah!

6 thoughts on “Blog MIC dan Pulau Kacang Putih

  1. hehhe…

    faham….faham..

    Samy dan Elrastom memang tidak dapat dipisahkan…

    bagai

    aur dgn tebing
    isi dgn kuku
    idola dan peminat

    tanpa tn-guru-elrastom, siapalah itu samy.

    tak salah aku dulu ada orang yang berkata:

    “aku tidak mahu mengotorkan BLOG-AKU dengan gambar orang2 berfikirian kelas ke-3”

    hehe..

    tn-guru elrastom,…

    KELEDEK…WONNNEEKKKKKK !!!!!

    Y.A. El Hakim Pengerusi JKKK Pulau Kacang Putih,
    Mafhumnya Diva Ratna Samy sudah pun tidak punyai kuasa untuk bersabda sabdu menyalahkan Takdeer diatas segala kelemahan infrastruktur bikinan kementeriannya. Maka tertumpahlah kasihku terhadap insan taraf diva ini yang pernah dijulang, dicium tangan dan kakinya semasa berkuasa oleh para penyokong. Beliau lebih berketrampilan kerana walaupun kalah, tidaklah dia sebuk mau kuluar, masuk, atau sebuk mau bikin majlis permuafakatan Tamil. Ini insan yang tau diri dan pasrah. Tosey…WONNNEEKKKKKK !!!!!

  2. siot jek baca entri ni. haha. suh samy jadik paderi lah plak. mana tahu menang ke, bleh jadik paderi besar seluruh asia tenggara. minum holy water bebanyak, kasi kembung itu perut. canai.. !! er,..
    Sami mana boleh jadi padri jang, jadi tok sami boleh la hehehehe

  3. Penat betul la baca entri en rastom nie..last2 ke situ jugak maksudnya..aper2 pun selamat menulis..
    sekarang busy la, lama tak bukak blog..

    Busy buat apa…janganlah dok terlalu busy sangat cik Bashirah, kalau jadi towkay sendiri tak apa lah hehe

  4. Vanakam. Rastom, ninggal saukiama? Naan fikir itu Pulau Kachang Putih, mana tak tahu ia berada, naan konjum thalai valee. Nanti itu blog sudah ada kalu, naan boleh baca the first post, Mintri kita sindri tulis, aproq, naan rasa mahu itu api kereta naik kah mahu visit itu Pulau Kachang Putih. Ayyo ayyo, sudah lamalah tarak pekena itu Kachang Putih, ya, batu elei!

    Vanakam tambi kici, nallam than da…….hari hari nalarke. Sini mari lah kalau mau makan kacang vadey hangat hangat.

  5. Ada perkataan bunyinya ‘go-blog’ — ejaan yang betul adalah ‘goblog’.

    Perkataan itu sesuai digunakan untuk menteri MIC itu.
    hehe, dia ada satu blog besar yang bernama Tamil Nesan

  6. Aku nak bercuti di Pulau Kacang Putih!
    Bahaya, makan kacang banyak perut masuk angin, kentut pun busuk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s