Linpus LINUX 9.4 Lite – linux yang tidak cerewet

Khas untuk rakan rakan yang suka melecehkan Linux, cubalah pandu uji laptop Acer Aspire one, dengan harga yang sungguh menggoda kurang lebih RM1,300 dan saiz/berat yang mengalahkan Sony Vaio dan yang sekelas dengannya. Disyorkan kepada para penulis, wartawan, dan mereka yang sering berada diluar pejabat atau yang sering berinternet di kedai nasi kandar.

8 thoughts on “Linpus LINUX 9.4 Lite – linux yang tidak cerewet

  1. dear el-dr. el-linux,

    hehe..

    aku dulu pengguna ACER (dulu la… awal 1994-1998)
    tp disebabkan mutunya yang agak kureng.

    maka aku berpatah arang. (monitor bermasalah)

    walaupun ACER skg ini bagus dan canggih.

    Arang yang ditinggalkan payah untuk dihilangkan.

    kerana aku masih teringat error spt di bawah

    WINDOWS PROTECTION ERROR (win 95)

    yang aku tidak mampu berbuat apa2 samada software konflict atau hardware confilct.

    untuk tukar component agak tidak mungkin sebab ACER bukan 1oo-percent clone PC pada masa itu.

    monitor acer juga ada masalah (CRT). cukup 3 tahun, kabur dan burn-effect. Likom jauh lebih bagus (Malacca made)

    PENDEK kata pada masa itu,

    1. techinical support ACER utk orang-persaorangan agak kurang memuaskan (terpaksa ker Menara-Lion KL jika gagal mendapatkan perkhidmatan di IMBI-Plaza–premis menjual)

    2. technical support ACER lebih berfokus pada pejabat rupanya pada masa itu (mungkin agak menguntungkan sebab jualan yang banyk)

    WALAUBAGAIMANAPUN MUNGKIN SENARIO AGAK BERBEZA SEKRANG INI.

    MUNGKIN LEBIH BAGUS (jika bukan macam bagoos)

    hehe..

    Tahniah sebab memilih ACER. (MOGA2 pilihan yang tepat)

    Tetuan El Hakim el Pushravinathan,

    Acer sudah melalui tahap tahap gelap di masa lampau. Aku pun tak berapa minat dengan jenama yang ke Acer aceran, tetapi netbook ini sunggguh mengggodalah!

  2. Tuan el-Hakim,

    Anak murai anak merbah,
    Digoreng lada enak rasanya;
    Anak sungai pun berubah,
    Inikan pula komputer ACER.

    Tapi saya pun tak pernah try lagi murai merbah goreng lada ni.
    😀

    Daging burung khabarnya bahan yang menambah libido, cuba tengok dulu.

  3. Acer Aspire yang guna Intel Centrino Duo aje… nanti-nanti dah cukup duit simpanan dalam tabung ayam aku ni, baru la beli Acer Aspire One Intel Atom plak.

    p/s: Pegi ke kedai ACER untuk usya laptop tu. Pergh!… kecil dan molek sungguh untuk aku guna. Yang warna biru tu sangat menggoda.

    Belilah warna pink, hadiah untuk awek Puteri Umno hehehe….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s