Hari ini Tetuan Dr Arif Shah dan Dr Anwar Ibrahim bertanding kerusi Parlimen P.44. Calon AKIM yang ketiga hanya dilihat sebagai pelakon tambahan. Banyak keistimewaan yang tiada pada pilihanraya kecil yang lain kerana ia bukan saja menjadi tumpuan dunia, malah para makhluk dan cakrawala alam, jin dan para malaikat juga mencatit. Jalur lebar pasti menjadi sempit juga lebuhraya akan menyaksikan kenderaan berhimpit himpit.

Pengaruh media massa arus perdana juga jadi pertaruhan. Gergasi media (Melayu khususnya) wajar menjadikan keputusan pilihanraya ini sebagai kayu ukur samada kerja mereka selama tempoh berkempen ini diterima khalayak atau sebaliknya.

Disamping itu juga kita boleh mengukur sejauh mana resapan teknologi maklumat berjaya diaplikasikan oleh rakyat sebagai saingan yang mampu mencabar hegemoni media arus perdana.

Selamat Mengundi!

4 thoughts on “Permatang Pauh: Medan baru Malaysia Baru

  1. tuan yang terutama, elrastomi parti AKIM,

    ntahlah.. tiadalah aku tahu..akan fungsinya parti AKIM . Sehingga kini aku masih tercari-cari rasionalnya parti yang hampir tak timbul-timbul itu tiba2 mempunyai keyakinan untuk bertanding.

    policy apa yang digunapakai ? sampai sekrang pun kabur2.

    Manifesto ??? utk menegakkan hukum agama ?? dengan hanya seorang calon ??

    haha .. melampau cita-cita AKIm itu ya ?

  2. Tahniah, jawapan atau keputusan rasmi untuk pilihanraya permatang pauh sudah pun terungkai.. kemenangan dengan majoriti melebihi calon BN di perolehi oleh pihak DSAI (PKR), tahniah Dato seri Anwar Ibrahim. Jalanilah tanggungjawab yang di pertanggungjawabkan kepada Dato Seri, amanah rakyat perlu di titikberatkan. pada masa yang sama kami ingin mempelawa kepada blogger2, pelawat2 blog supaya Dapatkan Perisian E-Perakaunan (E-Perniagaan) untuk kegunaan kira-kiraan dalam kerja perakaunan. Elok bagi individu yang berurusan dengan kerja-kerja akaun. Di jamin 100% dengan sokongan / memiliki perisian ini, pelajar tingkatan 3 dapat melakukan kerja-kerja perakaunan sebagaimana kerani kewangan, akauntan dan graduan-graduan universiti Untuk keterangan lanjut sila layari laman web http://www.guamusang.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s