teori blog di bulan puasa

Teori di bulan Ramadhan: Aktiviti blog sedikit menjunam, atau mungkin sesetengah orang terus berhenti seketika. Benarkah? Jika anda kebetulan terbaca teori ini berikut ada satu lagi teori yang boleh dijadikan pengukur sejauh mana atau setinggi mana kualiti puasa anda. Jika jumlah perbelanjaan anda untuk suatu hari membeli makanan (termasuk ongkos bekalan gas/letrik/kayu api sebagai bahan bakar) pada bulan puasa melebihi jumlah suatu hari pada bulan bulan biasa, maka ertinya apa? Maknanya anda (saya kadang kadang saja)  turut bersama sebilangan besar rakyat Malaysia menyambut Ramadhan sebagai Bulan Pesta Makanan atau Bulan Menjamu Selera Nasional. Boleh masukkan sebagai satu item di dalam kalender Tourisme Malaysia?

7 thoughts on “teori blog di bulan puasa

  1. KAU SALAH!!!!!

    teori kau SALAH tun elrestom.

    MASA PUASA TAK ADA EFFECT PASAL NAK TULIS BLOG.

    yang menjadi effectnya adalah keadaan semasa yang menyebabkan terlalu BYAK SANGAT NAK DI TULIS.

    akibat terlalu byk sangat benda hendak ditulis, maka tak jadi nak tulis.

    apabila kita sabar dan tidak terus menulis, lama-kelamaan kita akan reda semuLa dan mula melupakan apa yang patut kita tulis.

    itulah apa yang terjadi pada kebykan rakan-blog buat masa ini

    terutama blog permasalahan politik.

    hehe..

    hehe….

  2. inilah yang dinamakan sebagai…

    “sesuatu yang tiada boleh nak diucapkan melalui kata-kata…”

    hehe..

    teringat aku fasal kes jatuh cinta dahulu…yang menjadikan seseorang itu tergamam..

    dan tidak didzahirkan melalui kata-kata…

    hanya ditelan sahaja cinta itu dan membiarkan ia berlalu pergi..

    dan trauma itu berulang kembali dalam aspek yang berlainan…

    scenario politik..

    hehe..

    saspen..saspen.

  3. Tetuan elhakim & Co., alhamdulillah saya silap…mabruk mabruk 16 September…jangan lupa kibarkan bendera Malaysia (bukan Jalur Gelinaksebut) hehehe

  4. bini saya kata, “bulan2 posa ni,daripada tulis blog, lebih baik korek hidung”.
    Eh, susah juga ada bini pandai falsafah. Tapi korek hidung pun ada tahap optima. Selalu korek tak cool lah!

  5. teori ini betul (bagi aku). sebab kebanyakan blogger malaysia kebanyakannya main cakap lepas dan kadang2 bisa mengguris hati org lain.

    maka, blogging dikurangkan untuk mengelakkan masalah sakit dalam hati. hehehehehe.
    ladymariah, wah, terima kasih, laku juga teori ini sampai ke Sabah! kuang3x

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s