Saudagar-Saudagar Rastom Ubi Sebol Beras Zubli Petrol

Sebol kenalan baru kami. Namun, kami banyak tahu maklumat sulit mengenai beliau. Terutama Blog beras tak berdaftar yang perlu dipantau.

Rastom dan Zubli, kami ini kawan dah lama, sehingga boleh bercakap tiada sempadan. Ikuti Lah ragam kami yang banyak makan garam dari udang. Sebab udang mahal, garam murah. Jadi jarang Lah kami makan udang. Garam, biasa Lah, selalu…

Dia yang hidup senang-lenang, barangkali Sebol. Bercakap pasal makan, Rastom tahu Zubli susah semacam mana Zubli tahu Rastom susah.

Zaman Pak Lah, gini Lah jadinya.

Zubli kata:

Zubli Zainordin Berkata:
Oktober 2, 2008 pada 4:09 am

Hahahahahaha,

Sebab, aku dah macam tak cukup beras selepas raya ini…

Jadi, Rastom cadang kat Zubli…

  1. rastom Berkata:
    Oktober 2, 2008 pada 11:16 am Belajar makan ubi pula. Beras akan jadi seperti petrol, harga akan terus naik. Thailand, Burma sudah banjir, kesannya nanti kena kita.
tapioca / ubi kayu
535 x 400 – 114k – jpg
http://www.rimbundahan.org
Tanaman Pangan · Tanaman Perkebunan
158 x 250 – 36k – gif
http://www.bi.go.id
Kuih Ubi Kayu
3072 x 2304 – 1166k – jpg
nyonyakuih.com
Ubi kayu berbatang bulat dan
321 x 266 – 12k – jpg
rsherbal.wordpress.com
[ More from photobucket.com ]
Cip Ubi Kayu
332 x 500 – 38k – jpg
mkhmarketing.com

Zubli kata:

  1. Zubli Zainordin Berkata:
    Oktober 2, 2008 pada 11:38 am Rastom,

    Aku ada dengar perihal makan ubi ini, di blog Elhakim. Tapi PutraJaya boleh ke tanam ubi? Ubi apa? Kalau ubi Gajah, Gajah jer boleh makan. Manusia kalau makan, macam pemimpin politik minum air tapai lah kan? Lepas itu cakap merapu.

    Aku rasa, ada benarnya jika Thailand dan Burma banjir kesannya kita kena. Apa pasal lah masa kita pergi Thailand dulu, kita tidak terus ke Burma, jika tidak boleh main air banjir kat sana.

    Aku ada dua pilihan Rastom. Jika macam hang kata beras jadi petrol, pilihan pertama aku ialah minum petrol.

    Mungkin tidak! Ada lagi satu pilihan.

    Pilihan kedua ialah aku dapatkan katalaluan Sebol (Hasbullah Pit), dia ada banyak beras. Beras padu, Beras Terpilih, Beras Melaka. Jadi aku ambil sahaja beras dari blognya.

    Lepas itu aku kata, “You are my friend…”

    Apa macam?

Rastom sila tambah…

Sebol tak boleh tambah, sebab dia tiada katalaluan blog ini. Hehehehehe…

Kata Rastom memperingatkan…

  1. rastom Berkata:
    Oktober 2, 2008 pada 12:46 pm e

    Jangan
    sekali kali percaya dengan konsep makanan dari Melaka, cubalah makan
    Durian Daun tengok. Ada air, Air Keroh, konon ada Sungai Udang, tapi
    harga udang tetap mahal. Pulau Besar, tapi kecil. Ilusi!

5 thoughts on “Saudagar-Saudagar Rastom Ubi Sebol Beras Zubli Petrol

  1. Rastom!

    Kita dapat Beras Terpilih….

    # Saudagar-Saudagar Rastom Ubi Sebol Beras Zubli Petrol

    Zubli Zainordin
    Sebol kenalan baru kami. Namun, kami banyak tahu maklumat sulit mengenai beliau. Terutama Blog beras tak berdaftar yang perlu dipantau. Rastom dan Zubli, kami ini kawan dah lama, sehingga boleh bercakap tiada sempadan. Ikuti Lah ragam kami yang banyak makan garam dari udang. Sebab udang mahal, garam murah. Jadi…

    2 Oct 2008

    http://beras-terpilih.blogspot.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s