Fikir soal politik Malaysia lah yang menjadi punca blog ini jadi mandom dan jampak bodoh kerana apa, kerana pelaku politik atau aparatchik seperti para politikus dan media memang berhasrat memperbodohkan khalayak.

Untuk menyuburkan otak semula saya akan (berusaha) menumpukan perhatian kepada tajuk sehingga lulus ABRSM Theory Gred 5 dan Praktikal Gred 8.

Untuk 2011, peluang terakhir mendaftar ialah 3 – 24 Mei 2011, dan tarikh peperiksaan 13 Ogos 2011. Kalau terlepas yang ini, tahun depan pula tetapi rugi masa.

*ABRSM ialah singkatan kepada The Associated Board of the Royal Schools of Music, sebuah organisasi warisan penjajah British yang mendapat tauliah di raja.Malaysia walau sudah maju 50 tahun lebih masih belum mampu bikin badan seperti ini. Ada kelas, kursus muzik di sekolah sekolah pun macam ayam berak kapor, akhirnya anak muda buang masa merempit, minat rock kapak sumbang dan segala sumbangan lain seperti gejala buang janin, zuriat dan anak. Tidak ada usaha untuk membimbing mereka ke arah usaha seni yang berdisiplin dan terarah.

One thought on “Tarikh Peperiksaan ABRSM 2011

  1. di Uitm baru saja mengadakan sesi interview kemasukan diploma in Music, di campus seksyen 17 INTEC Shah alam
    ada seseorang datang bawa biola dari kangaq nun…

    eheheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s